Houtbewerking

Houtbewerking

Veldman Slijptechniek is de specialist als het gaat om gereedschap voor houtbewerking. Of u nu hout wilt gaan frezen, boren, schaven of zagen, voor iedere bewerking van hout kunnen wij het juiste gereedschap leveren. Hierbij kunt u onder andere denken aan een cirkelzaag, drevel- en doorgangsboor, verzinker, diamantgereedschap, spiraalfrees, meubeldeurenfrees, schaafbeitelkop of een afrondfrees.

Uw houtbewerkingsgereedschap kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop, maar uiteraard kunt u ook uw bestelling telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Benieuwd naar ons ruime assortiment aan houtbewerkingsgereedschappen? Hieronder is het complete overzicht te vinden van ons gereedschap voor het bewerken van hout welke overzichtelijk in categorieën zijn onderverdeeld.

Hout zagen

Een veel toegepaste houtbewerking is het zagen van houten platen of massief hout met behulp van een cirkelzaag. Bij het zagen van hout met behulp van een cirkelzaag zijn er twee verschillende manieren van bewerken. Ten eerste kunt u hout afkorten door het hout dwars op de vezel te bewerken. Daarnaast is het ook mogelijk om hout te schulpen, hierbij zaagt u met de vezel mee.

Ongeacht welke manier van houtbewerking u kiest, wij kunnen voor u de juiste cirkelzaag voor het bewerken van hout leveren. In ons assortiment cirkelzagen vindt u namelijk een groot aantal zagen welke uitermate geschikt zijn voor het bewerken van onder andere MDF, plaatmateriaal, multiplex of massief hout. Van daktand tot wisseltand en van geluidsarm tot anti-vibratie, wij kunnen het voor u leveren.

Ons assortiment van cirkelzagen bestaat uit drie verschillende onderdelen, de alom bekende en hoogwaardige cirkelzagen van Freud, de standaard cirkelzagen van JHV en de cirkelzagen van Quwoto van uitmuntende Japanse kwaliteit.

Gereedschap voor het bewerken van hout

Bent u op zoek naar specifiek gereedschap voor het bewerken van hout? Wij leveren een groot aantal soorten gereedschappen voor het zagen, frezen en boren van vrijwel iedere houtsoort. Voor nagenoeg iedere houtbewerkingsmachine kunnen wij een breed assortiment aan gereedschappen leveren. Onze houtbewerkingsgereedschappen zijn onder andere te gebruiken in CNC machines, kantenaanlijmmachines, schaafmachines, afkortzaagmachines en opdeelzaagmachines. Benieuwd welke gereedschappen wij voor uw houtbewerkingsmachine kunnen leveren? Ontdek ons ruime assortiment.

Houtbewerkingsgereedschap op maat

Wilt u een op maat gemaakt gereedschap laten produceren waarmee u een bepaald type hout of plaatmateriaal mee kunt bewerken? Ook dat is geen enkel probleem. Met onze eigen productie van volhardmetaal schachtfrezen kunnen wij ook afwijkende specificaties snel leveren. Ook andere gereedschappen voor de bewerking van hout en plaatmateriaal zoals (wisselmes)spilfrezen zijn geheel op maat leverbaar met korte levertijden. Neem voor meer informatie over het op maat produceren van gereedschap contact met ons op.