Slijperij voor CNC gereedschap & cirkelzagen

Veldman Slijptechniek, toonaangevende slijpservice in de regio Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht en Friesland


Gereedschapslijperij Veldman Slijptechniek in Heerhugowaard (Noord Holland) is een toonaangevend adres voor het CNC slijpen van al uw gereedschappen. Of het nu gaat om het slijpen van een hardmetaal cirkelzaag, het slijpen van HSS Cirkelzagen en segmentzagen, tot het slijpen van VHM en HSS schachtfrezen, wij hebben de juiste kennis in huis om uw gereedschappen vakkundig te slijpen.

Onze slijperij in Noord Holland beschikt over een modern en gevarieerd machinepark met CAD/CAM-koppeling. Hierdoor zijn wij de geschikte partner voor het slijpen van gereedschappen voor de hout-, metaal-, kunststof en aluminium verwerkende industrie.

Hardmetaal Zaagbladen Slijpen & HSS Cirkelzagen en Segmentzagen Slijpen

Veldman Slijptechniek heeft de beschikking over diverse Vollmer CNC slijpmachines, waaronder een CNC-slijprobot met laadsysteem. Hierdoor kunnen wij 24 uur per dag zaagbladen slijpen. En als één van de weinige slijperijen in Nederland kunnen wij zelfs zaagbladen slijpen tot een diameter van 1350mm.!

Ook het slijpen van HSS Cirkelzagen of HSS segmentzagen kunnen wij voor u verzorgen. Wij hebben de beschikking over de nieuwste CNC Loroch slijpmachine. Hierbij worden de zagen in één bewerking automatisch getast, geslepen, aangefaasd en eventueel ook nog gerild.


Slijperij voor zaagbladen en cirkelzagen

Productie en slijpen schachtfrezen

Wij beschikken over twee Saacke CNC-slijprobots met slijpsteenwisselaars en chaotische belading waardoor wij in staat zijn om 24 uur per dag schachtfrezen te slijpen en te produceren.

In onze slijperij in Heerhugowaard produceren wij in eigen beheer alle soorten schlicht- en schrobfrezen (ruwfrezen) voor de hout-, metaal-, kunststof en composiet verwerkende industrie. Alle standaard afmetingen zijn uit voorraad leverbaar en direct online via onze webshop te bestellen. Dit geldt zowel voor positieve frezen (materiaalafvoer naar boven) als negatieve frezen (materiaalafvoer naar beneden). Laatstgenoemde frezen worden vaak toegepast op CNC freesmachines voor nestingbewerkingen.

Custom made productie

Wij produceren ook op maat de volhardmetaal frees of boor naar uw wensen. Denk hierbij aan specifieke profielfrezen, trapboren of extreem lange frezen. Wanneer u een dxf-tekening aanlevert, kunnen wij dit in onze slijpmachine importeren en dan de frees of boor naar uw wensen produceren. Wij kunnen u van tevoren een 3-D tekening mailen zodat u precies weet hoe uw gereedschap er uit komt te zien!

Productie volhardmetaal frezen voor 3D bewerkingen.

Onze slijpmachines beschikken over een extra lang bed waardoor wij als één van de weinige slijperijen in staat zijn ook zeer lange volhardmetaal frezen te produceren tot wel 300 mm. Deze worden vaak gebruikt voor 3D bewerkingen waarbij lange frezen soms noodzakelijk zijn. Zie bijvoorbeeld voor standaard lange schlichtfrezen of standaard lange volradiusfrezen.

Productie volharmetaal éénsnijders voor kunststof

Voor de kunststofverwerkende industrie produceren wij diverse soorten volhardmetaal frezen. Vaak gebruikte frezen zijn positieve frezen met een gepolijst spaanoppervlak en vrijloopvlak. Hierdoor is zowel de afwerking als de standtijd beter dan bij reguliere frezen. Veldman slijptechniek produceert ook volhardmetaal frezen voor de bewerking van onder andere dibond (ACP).

Gebalanceerde volhardmetaal frezen

Met name bij éénsnijders kan het noodzakelijk zijn om die te balanceren. Door specifieke software op onze slijpmachines kan berekend worden hoe de frees bij het produceren dient te worden aangepast, teneinde deze zo veel mogelijk in balans te krijgen waardoor minder trilling ontstaat tijdens het frezen.

Meten is weten
Teneinde de constante kwaliteit te waarborgen beschikken wij over een Zoller Genius meetmachine die gereedschappen kan voorzien van een meetrapport.

Diverse gereedschappen

Naast bovengenoemde gereedschappen, slijpen wij natuurlijk ook HSS en HM schaafmessen, kernboren, lintzagen, bovenfrezen, drevelboren, doorgansgboren, cylinderkopboren, spilfrezen etc.

Contact

Wilt u meer te weten komen over hoe Veldman Slijptechniek u van dienst kan zijn als het gaat om het (CNC) slijpen van verspanend gereedschap? Heeft u interesse in een specifieke profielfrees op maat? Of wilt u meer informatie ontvangen over de kosten van het slijpen van gereedschap? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier voor slijpen of bel ons op +31 (0)72 57 10 135. Wij staan u graag te woord.


Offerte aanvragen voor slijpen van gereedschap


Gereedschapslijperij met eigen ophaaldienst (slijpservice)

Met onze slijpservice kunnen uw te slijpen gereedschappen in overleg gehaald en gebracht worden door onze vertegenwoordigers. Ook is het mogelijk om het slijpwerk via de post naar u toe te sturen. Nadat wij uw gereedschap hebben ontvangen word deze in onze slijperij gereinigd waarna het met behulp van moderne CNC machines wordt geslepen. Na het slijpen worden uw cirkelzagen en overige gereedschap goed beschermend verpakt en op de afgesproken datum weer bij u afgeleverd.

Onze eigen slijpservice brengt en haalt slijpwerk in Noord Holland in onder andere de plaatsen Alkmaar, Beverwijk, Hoorn, Amsterdam, Noord Scharwoude, Purmerend, Zaandam en Haarlem, in Zuid Holland in onder andere Leiden, Gouda en Rotterdam, Friesland in onder andere de plaatsen Leeuwarden, Harlingen en Heerenveen en in de provincies Utrecht en Groningen

Heeft u interesse in onze slijpdiensten of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor het slijpen van (CNC) gereedschap? Vul het aanvraagformulier voor slijpen in of neem contact met ons op, wij geven graag antwoord op al uw vragen.
Coaten van (CNC) gereedschap

Bij Veldman Slijptechniek is het mogelijk om uw boren en frezen te laten coaten. Dankzij het coaten van uw gereedschap gaat het langer mee, worden de snijsnelheden verhoogd en de bewerkingstijd van het materiaal verkort. Zowel bestaand als nieuw gereedschap kunnen wij voorzien van het juiste type coating. Neem contact met ons op voor meer informatie over het coaten van gereedschap of een vrijblijvende prijsopgave. 

Waarom kiezen voor Veldman Slijptechniek?

Wij zijn specialist op het gebied van het CNC slijpen van gereedschappen. Dus bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige slijperij voor het slijpen van zaagbladen en het CNC slijpen van gereedschappen? Dan bent u bij Veldman Slijptechniek in Heerhugowaard aan het juiste adres! Wij onderscheiden ons van onze concurrentie door onder andere:

  • Een eigen routedienst. Uw te slijpen gereedschappen worden in overleg gehaald en gebracht door onze vertegenwoordigers.
  • Onze medewerkers beschikken over een brede kennis van slijpen
  • In onze slijperij hebben wij een modern en gevarieerd machinepark
  • Wij beschikken over een ongekende voorraad aan nieuwe gereedschappen
  • Een zeer korte levertijd van speciaal gereedschap
  • Eigen productie van onder andere volhardmetaal schachtfrezen

Levering nieuw (CNC) gereedschap

Naast het slijpen van gereedschap kunt u bij Veldman Slijptechniek ook terecht voor standaard en speciaal gereedschap voor (CNC) machines voor de bewerking van onder andere houtmetaal en kunststof. Via onze webshop kunt u uw standaard gereedschap, messen en cirkelzaagbladen van JHV, Freud en Quwoto direct bestellen en worden binnen 1 a 2 werkdagen via de post bij u afgeleverd. Doordat wij beschikken over een ongekende voorraad aan gereedschappen zijn wij in staat zijn om uw gereedschap zeer snel te leveren.

Wanneer u interesse heeft in speciaal gereedschap of een offerte op maat wilt ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door het aanvraagformulier voor slijpen in te vullen, te mailen via info@veldmanslijptechniek.nl of bel ons op +31 (0)72 57 10 135.


Offerte aanvragen voor slijpen van gereedschap

Bekijk ook eens onze pagina voor slijperij in Amsterdam, slijperij in Schagen, slijperij in Alkmaar, gereedschapslijperij of slijperij in Hoorn.